RSS

Dübörög az integráció: két diákot késeltek meg egy tiszaújvárosi iskolában

írta: Nemzeti vélemény ; 2011.11.16. 13:19

Megszúrta két társát egy fiú a Borsod megyei Tiszaújváros egyik középiskolájában - erősítette meg az MTI információját szerdán a megyei rendőr-főkapitányság.

A fiú az iskola mosdójában szúrt meg egy 13 éves és egy 14 éves diákot. A 13 éves fiú súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba, míg a 14 éves fiú könnyebb sérüléseket szenvedett.

Eddig tisztázatlan körülmények között történt az eset, a helyszínelés jelenleg is tart.

Frissítés: Súlyos, életveszélyes állapotban van az a tizenéves fiú, akit a társa szúrt meg Tiszaújváros középiskolájában. A fiút jelenleg a megyei kórházban műtik - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A késelés az Eötvös József Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium épületében történt szerda délelőtt.

keseles.jpeg

A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, az iskola diákjai úgy tudják, hogy egy körömi iskolatársuk volt az, akit a rendőrök az autóbuszról állítottak elő - írja a Borsod Online.

A gyerekek elmondása szerint ez a körömi fiatal nem akarta beengedni társait a mosdóba a 3. óra előtti szünetben, mert – állítják a gyerekek – valamilyen kábítószert fogyasztott. Amikor ennek ellenére be akart menni a kisebbik fiú, akkor vágta meg a nyakát és szúrta hátba.

A középiskola tanulóit délben engedték ki az iskolából, előtte azonban a rendőrök valamennyiük csomagjait átvizsgálták, a vágószerszám után kutatva. A helyszínen szerzett értesülések szerint a késelő fiatalt a nyomozók a Köröm felé tartó autóbuszon fogták el, de ezt dr. Gaskó Bertalan, az ügyben eljáró megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője határozottan cáfolta. Mint a szóvivő elmondta, az elkövető beazonosítása jelenleg is zajlik - írja ugyancsak a Borsod Online.

késelés.jpg

A bűncselekmény indítékai egyelőre homályosak. A középiskolából távozó diákok elmondták, hogy a súlyosan sérül tizenhárom éves Bence bátyja is a középiskolába jár. A fiú szelíd, „a légynek se tudna ártani”, mondta Frigyes, aki együtt jár vele zeneiskolába. Mint Viki hozzátette, a második óra utáni szünet végén hallották, mi történt. Az iskola félemeletén lévő fiúmosdóban tartózkodott a későbbi támadó, de a többieket nem akarta beengedni. A gyerekek úgy hallották, ennek az volt az oka, hogy „be volt tépve”, vagyis kábítószer hatása alatt állt, mikor azonban a másik két fiú mégis be akart menni a mosdóba, az elkövető késével a Bence nyakába vágott, majd hátba döfte, ezt követően a kezén megsebesítette a másik fiút is. A Bencét ért sérülés szerencsére mind a nyaki artériát, mind a légcsövet elkerülte. Egy másik verzió szerint a támadó nem az iskola tanulója volt, "csak" táskát lopni érkezett az intézménybe, azonban a két fiú megzavarta. A hatóságok lapzártáig egyik verziót sem erősítették meg.

(forrás: mti.hu, boon.hu)

komment : cigánybűnözés cigányterror Tiszaújváros

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

süti beállítások módosítása