RSS

Áruházat építene az Auchan Győrnél a készülő plázastop ellenére

írta: Nemzeti vélemény ; 2011.11.16. 10:44

Ötszáz munkahelyet létrehozva építene Győr mellett áruházat az Auchan, amely nem törődik a kormány plázastop-terveivel. Az áruházlánc arra hivatkozik, hogy még nincs meg a jogszabály.

A kormány plázastop tervei ellenére megépítené Győr melletti áruházát az Auchan. Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs igazgatója az mondta a Kisalföld.hu-nak: "a sajtóban olvastuk a híreket, hogy jövőre életbe lép a plázastop egy kormányrendelet alapján. Sajnos, a rendelet szövege, tartalma, határidői egyelőre nem ismertek számunkra".

Az áruházlánc válaszai alapján a megyei lap azt írta, az Auchan tulajdonában van az a fejlesztési terület, amelyen áruházat építene a 83-as főút mentén, s ezzel 500 munkahelyet teremtene.

"Ha a győri Városstratégiai Bizottság keddi ülése után a november végi közgyűlésen is elsöprő támogatást kap az Auchan győri beruházása, akkor a piros madár szinte biztosan fészket kezd rakni Győr-Ménfőcsanak szomszédságában 2011 utolsó heteiben" - írta a lap.

Giró-Szász András kormányszóvivő november 10-én azt közölte, hogy a kormány megtiltja a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi célú ingatlanok építését. A tilalom alól Matolcsy György felmentést adhat egy minisztériumok által delegált bizottság véleménye alapján.

(forrás: mti.hu)

komment : plázastop Auchan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

süti beállítások módosítása